Aanbiedingen
Aanbiedingen
Alle aanbiedingen

Nieuwe producten

Nieuwe producten
Alle nieuwe producten

Privacyverklaring

Op deze pagina vind je onze privacyverklaring. Hier kun je lezen wat wij doen met persoonsgegevens die wij van je ontvangen en verwerken.

Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?

Primero Commerce / Motomaxx
Garnizoenweg 3
5928 NA Venlo
KVK: 14128145

Hierna genoemd: Motomaxx

Motorsloten.EU is een website van motomaxx

Voor de duidelijkheid ons bedrijf heeft twee handelsnamen Primero Commerce en Motomaxx. Motorsloten.eu is geen handelsnaam, maar een website die wij gebruiken om met name ART gekeurde sloten te verkopen.

Waarop is dit privacybeleid van toepassing?

Alle persoonsgegevens die wij als onderneming verwerken vallen onder dit privacybeleid. Persoonsgegevens kunnen wij ontvangen via onze website, maar ook via email, contactformulier, telefoon of per post. Met andere woorden dit beleid is van toepassing op alle mogelijke manieren dat wij in contact staan met onze klanten en persoonsgegevens ontvangen en verwerken.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die direct over jou gaan en/of naar jou te herleiden zijn. Voorbeelden van persoonsgegevens zijn je naam, adres en woonplaats. Maar er zijn meer gegevens die ook gevoeliger zijn, zoals je godsdienst of je gewicht. Deze laatste twee voorbeelden vallen onder bijzondere persoonsgegevens en worden door de wetgever extra beschermd. Het is niet onze bedoeling om gevoelige gegevens van jou te verzamelen.

Wij hebben niet de intentie om welke gegevens op welke manier dan ook te verzamelen van mensen die onze website bezoeken of in contact treden met ons die minderjarig zijn. Tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of voogd. Wij kunnen een bezoeker niet controleren op leeftijd. Als een ouder of voogd ervan overtuigd is dat wij persoonsgegevens hebben ontvangen van een minderjarige zonder hem of haar ouderlijke toestemming neem dan contact op met klantenservice@motorsloten.eu, zodat wij deze informatie per direct kunnen verwijderen.

In het hoofdstuk “Welke persoonsgegevens verwerken wij?” kun je zien welke gegevens wij verzamelen en verwerken.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken persoonsgegevens van iedereen die onze website bezoekt of met ons op welke manier dan ook in contact treedt en persoonsgegevens overhandigd. Mogelijk ontvangen we jouw gegevens ook van anderen die bijvoorbeeld een bestelling naar jouw woonadres laten sturen door ons. Wij kunnen niet controleren of jij toestemming hebt gegeven aan iemand om bepaalde persoonsgegevens van je te gebruiken. Als je niet wil dat wij deze gegeven bewaren dan kun je bij ons een verzoek indienen om deze te verwijderen.

Waarom en waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens vanwege de onderstaande redenen:

  • Om jouw betaling af te kunnen handelen
  • Om jouw bestelling bij je af te kunnen leveren
  • Om je een nieuwsbrief te kunnen sturen als je je daarvoor inschrijft
  • Om je de mogelijkheid te bieden om een account aan te maken op onze website
  • Wij analyseren je gedrag op onze website, zodat we onze website kunnen verbeteren en een op jouw afgestemd aanbod van producten kunnen bieden. Deze gegevens worden vaak met behulp van cookies verzameld. Voor meer informatie bekijk ons cookiebeleid. Je kunt ook de cookie instellingen veranderen.
  • Wij verwerken persoonsgegevens waartoe wij wettelijk verplicht zijn

Welke persoonsgegevens verwerken wij?

Bij het plaatsen van een bestelling

Wij verwerken primair gegevens die wij nodig hebben voor het verwerken van jouw bestelling. Deze gegevens hebben we nodig om jouw bestelling te kunnen leveren en hebben deze ook nodig bij eventuele retourzendingen. Dit noemt men ook wel gegevens waarbij wij een gerechtvaardigd belang hebben. Deze gegevens moeten we ontvangen en verwerken anders kunnen we een bestelling niet afhandelen. Ook zullen bepaalde gegevens gedeeld moeten worden met derde partijen, zoals pakketbezorgers. Wie er welke gegevens ontvangt kun je lezen in het hoofdstuk “Met wie delen wij jouw persoonsgegevens”. Andere gegevens die wij verzamelen en verwerken zijn optioneel. Met andere woorden jij bepaald of wij meer persoonsgegevens verzamelen en verwerken van jou. Als voorbeeld: Als je een account aanmaakt dan is het mogelijk dat je meer persoonsgegevens met ons deelt, zoals meerdere factuur en/of bezorgadressen. Ook verzamelen wij gegevens over je surfgedrag. Dit gebeurt a.d.h.v. van cookies. Deze kun je echter uitschakelen.

Als je bij ons iets besteld dan dien je bepaalde gegevens aan ons door te geven om het mogelijk te maken om een bestelling te leveren.

Deze gegevens zijn:

  • Geslacht
  • Naam
  • Emailadres
  • Factuuradres
  • Bezorgadres
  • Betaalgegevens

Omdat wij het beleid hanteren om het mogelijk te maken voor onze klanten om zo min mogelijk persoonsgegevens aan ons te verstrekken, verplichten wij je niet om het telefoonnummer door te geven. Wij adviseren om dat wel te doen, omdat we je dan rechtstreeks kunnen benaderen als er iets niet klopt met je bestelling. Het komt wel eens voor dat iemand het verkeerde emailadres heeft opgegeven en het bezorgadres niet klopt. In dat geval hebben we vaak geen mogelijkheid om het probleem op te lossen. Als alleen het emailadres niet klopt dan moeten we een brief per post sturen. Hierdoor vertraagd de afhandeling van je bestelling.

Je hebt ook de mogelijkheid om een bedrijfsnaam op te geven. Indien je dit doet wordt dit gegeven ook verwerkt.

Wij vragen om het geslacht, omdat we je willen aanspreken als mevrouw of meneer als we je een email sturen of anderzijds aanspreken.

Bij het aanmaken van een account

Als je een bestelling plaatst dan is het mogelijk om een account aan te maken. Dit hoeft overigens niet. Je kunt namelijk ook als gast bestellen, waardoor je persoonsgegevens, zoals in vorige paragraaf aangegeven enkel deels op de factuur komen te staan. De gegevens op de factuur zijn: Naam, Factuuradres, Betaalmethode en Bezorgadres. In de ordergegevens die wij hebben staan ook je emailadres, betaalgegevens en je geslacht.

Maak je een account aan tijdens de bestelling of maak je rechtstreeks een account aan dan worden de onderstaande persoonsgegevens bij ons bewaart:

  • Geslacht
  • Naam
  • Factuuradres
  • Bezorgadres
  • Emailadres

Als je onderstaande gegevens opgeeft worden deze ook verwerkt en bewaard:

  • Telefoonnummer
  • Overige factuuradressen
  • Overige bezorgadressen
  • Opmerkingen

Als je een account heb aangemaakt tijdens een bestelling of je hebt je account gebruikt bij het plaatsen van een bestelling dan worden er ook persoonsgegevens gecreëerd, zoals:

  • Betaalmethode (voorbeeld: creditcard, iDEAL, bankoverschrijving)
  • Bestellingreferentie
  • Factuurnummer
  • Besteldatum
  • Aangekochte producten
  • Aantal aangekochte producten
  • Aankoopbedrag(en)

Indien je een creditnota hebt ontvangen van ons dan wordt deze ook in je account opgeslagen.

Je kunt ook een verlanglijst maken en opslaan. Een verlanglijst is ook persoonlijke informatie.

Bepaalde gegevens, zoals een verlanglijst of je persoonlijke informatie, zoals naam, adressen en contactgegevens kun je zelf wijzigen binnen je account.

De meeste gegevens delen wij niet met derden. Enkel de noodzakelijke gegevens die nodig is per situatie. Zo delen we bijvoorbeeld naam, bezorgadres, email en eventueel telefoonnummer met een pakketbezorger, zoals PostNL.

Wil je weten welke gegevens we met welke partijen delen lees dan hoofdstuk: Met wie delen wij jouw persoonsgegevens?

Gegevens over jouw contact met onze klantenservice

Als je met onze klantenservice contact opneemt dan kan dit via: contactformulier, email, bellen, chatten (whatsapp) en social media. Mogelijk maken we ook aantekeningen van het contactmoment met onze klantenservice. Dit doen we om je later eventueel beter van dienst te kunnen zijn.

Wij nemen géén telefoongesprekken op voor trainings- en analysedoeleinden.

Met wie delen wij jouw persoonsgegevens?

Er zijn verschillende partijen waarmee wij bepaalde persoonsgegevens van jou delen. Wij delen dit om bepaalde dienstverleningen mogelijk te maken, zoals het bezorgen van je bestelling. Wij zullen nooit persoonsgegevens delen of verkopen aan partijen die deze voor commerciële doeleinden dan wel voor marketing onderzoek gebruiken, tenzij dit bij een speciale actie wel vereist is. In dit geval zullen we je toestemming vragen.

Logistieke dienstverleners

Logistieke dienstverleners zorgen ervoor dat je bestelling geleverd wordt. Daarvoor hebben ze bepaalde gegevens nodig. Een overzicht van gegevens die zij ontvangen staan in onderstaande lijst:

  • Naam
  • Bedrijfsnaam
  • Straat & huisnummer
  • Woonplaats
  • Postcode
  • Emailadres - om je track & trace gegevens toe te sturen
  • Telefoonnummer - on je te bellen als er iets niet goed gaat met de levering
  • Ordernummer - van de bestelling
  • Documentnummer - van het pakket
  • Opmerkingen - die je zelf plaatst bij een bestelling die betrekking hebben op het leveren

Deze partijen ontvangen de gegevens van het bezorgadres. Dus niet het factuuradres.

* de bedrijfsnaam, wordt enkel doorgegeven als die wordt opgegeven door jou.

Logistieke dienstverleners die wij gebruiken:

  • PostNL voor leveringen binnen Nederland
  • GLS voor leveringen naar België en soms binnen Nederland
  • Deutsche Post/DHL voor leveringen naar Duitsland

Mogelijkerwijs wijken wij in bepaalde situaties van een logistieke dienstverlener af. Indien dit noodzakelijk is zullen we je daarvan op de hoogte brengen.

Achteraf betalen

Bij ons is het mogelijk om achteraf te betalen. Wij hebben gekozen voor billink. Billink ontvangt alle persoonsgegevens die zij nodig hebben om achteraf betalen voor jou mogelijk te maken. Zij doen op basis van je persoonsgegevens o.a. een kredietwaardigheidsonderzoek. Als je hiervoor kiest en je wil meer weten wat billink met je gegevens doet neem dan contact op met hen.

De gegevens die zij ontvangen zijn:

  • Voor- en achternaam
  • Factuuradres gegevens: straatnaam, huisnummer, postcode en plaats
  • Geboortedatum (deze dien je op te geven als je gebruik wil maken van Billink)
  • Emailadres
  • Telefoonnummer (als je gebruik wil maken van Billink dan dien je je telefoonnummer op te geven)

Als je gebruik maakt van een betaaldienst dan zullen zij ook bepaalde persoonsgegevens van je ontvangen. Dit wordt als normaal gezien, maar toch is het belangrijk dat je weet dat deze bedrijven gegevens van je ontvangen. Zo krijgen ze je naam, bestelgegevens en eventueel je creditcard gegevens toegestuurd. Voordat je een betaaldienst gebruikt is het verstandig om je te informeren wat zij met je gegevens doen.

De overheid

Het is mogelijk dat wij in bepaalde gevallen persoonsgegevens met een instantie van de overheid moeten delen. Dit kan bijvoorbeeld de belastingdienst zijn, maar in bepaalde gevallen ook politie of justitie.

MyParcel

MyParcel is een bedrijf dat gelieerd is aan PostNL. Zij zijn een tussenpartij die een service levert die het voor jou mogelijk maakt om tijdens de bestelling aan te geven waar je je bestelling geleverd wil hebben. Tevens factureren zij de PostNL zendingen rechtstreeks aan ons.

Overige partijen en/of dienstverleners

Wij zullen jouw gegevens nooit delen met partijen die niet voorheen in dit hoofdstuk zijn genoemd. Als dit wel gebeurt dan is het zo dat jij daar uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven. Dit komt in principe alleen voor als er een commerciële partner van ons een aanbieding plaatst op onze website. Voorbeeld: stel wij hebben een actie dat je bij het kopen van een slot een gratis een scooter tijdschrift krijgt. Dan zal deze samenwerkende partij mogelijk je gegevens nodig hebben om dat tijdschrift te leveren. Wij zullen altijd duidelijk zijn in de actievoorwaarden en zullen altijd vragen om toestemming. Verder vinden wij het belangrijk dat we met partijen samenwerken die de privacy van personen ook belangrijk vinden en daar ook beleid voor voeren. Wij zullen dan ook altijd controleren met wie we in zee gaan.

Hoelang bewaren wij persoonsgegevens?

Hieronder vind je een overzicht van hoelang we welke persoonsgegevens bewaren:

  • Bestelling: persoonsgegevens die betrekking hebben op je bestelling dienen we volgens de wet 7 jaar te bewaren.
  • Account gegevens: persoonsgegevens in je account worden zo lang bewaart tot dat jij besluit om deze te (laten) verwijderen. Mocht je langer dan 7 jaar niet in je account hebben ingelogd dan worden je gegevens verwijderd.
  • Klantenservice contact: emails, berichten en aantekeningen worden na 12 maanden door ons verwijderd.

Waar worden jouw gegevens opgeslagen

Persoonsgegevens die wij verzamelen of verwerken worden opgeslagen op beveiligde servers en computers binnen de EER (Europese Economische Ruimte). Onze websites worden momenteel gehost door SiteGround & TransIP. Afdrukken van documenten met persoonsgegeven, zoals facturen worden opgeslagen in ons archief aan de garnizoen 3, 5928 NA, Venlo.

Hoe beschermen wij persoonsgegevens?

Wij nemen de bescherming van persoonsgegevens zeer serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via het e-mailadres klantenservice@motorsloten.eu.

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Wij gebruiken beveiligingssoftware op onze computers en overige apparaten, zoals een virusscanner en firewall.

  • Alle apparaten en computers die wij gebruiken om persoonsgegevens te verwerken, in te zien of op te slaan worden regelmatig geüpdate met het laatste besturingssysteem.

  • Wij gebruiken een TLS (voorheen SSL) verbinding op onze websites. Hierdoor worden jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding verstuurd. Dit kun je zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.

  • DKIM, SPF en DMARC zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoelt zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

  • DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres; het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Voor meer informatie over cookies verwijzen we je naar ons cookiebeleid.

Wat zijn jouw rechten?

Je hebt het recht om gegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Iedere eigenaar van een website dient zich aan deze wetgeving te houden. Hieronder vind je een overzicht van je rechten en wat je ermee kan doen.

Recht op informatie

Allereerst heb je recht op informatie. Met andere woorden heb je het recht om te weten te komen wat wij met je persoonsgegevens doen. In deze privacyverklaring proberen we dat in heldere en duidelijk taal uit te leggen. Zo kun je in het hoofdstuk “Waarom en waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?” lezen waarom we bepaalde persoonsgegevens van je vragen en waarvoor we ze verweken. Ook kun je in het hoofdstuk “Welke persoonsgegevens verwerken wij?” lezen welke gegevens we verwerken per geval of situatie. Omdat het wel redelijk veel informatie is kun je altijd contact me ons opnemen om vragen te stellen. Ook moeten wij duidelijk maken wie we zijn. Wie de organisatie is achter de website die je nu gebruikt? Deze informatie kun je bovenaan deze pagina vinden.

Recht op inzage

Je hebt ten alle tijden het recht op inzage van de persoonsgegevens die wij ter beschikking hebben van jou. Mits je een account hebt aangemaakt kun je daar persoonsgegevens van je vinden en ook aanpassen. Aanvragen voor inzage op persoonsgegevens kun je doen door ons een email te sturen via het contactformulier of het emailadres dat je op de contactpagina vindt. De verwerkingsperiode duurt uiterlijk 4 weken. In sommige gevallen willen wij wel weten of jij ook degene bent van wie je informatie opvraagt. Wij willen namelijk zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens.

Recht op rectificatie

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens door ons te laten rectificeren. Je kunt dit via je eigen account doen, maar je kunt ook contact opnemen met ons via het contactformulier of het emailadres op de contactpagina. Je kunt ons vragen om persoonsgegevens te verbeteren of aan te vullen.

Recht op vergetelheid

Met andere woorden je hebt het recht om vergeten te worden. Hiermee kun je ons verzoeken om al je persoonsgegevens die bij in bezit hebben te laten verwijderen. Wanneer je een dergelijk verzoek indient zullen we alle informatie die naar jou te herleiden zijn wissen, behalve informatie die wij volgens de wet moeten bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een factuur met jouw persoonsgegevens. Een factuur dienen wij tenminste 7 jaar in ons bezit te houden. Als je bij ons iets besteld hebt dan krijg je van ons een factuur met je naam, adres en betaalmethode. Een factuur bevat dus persoonsgegevens die we niet mogen wissen. Als je een verzoek wil indienen dan is dat mogelijk via het contactformulier of via het emailadres op de contactpagina.

Recht op datadeportabiliteit

Dit betekent niets anders dan dat wij de persoonsgegevens die wij van jou hebben moeten kunnen overdragen aan jou als jij ons hierom verzoekt. De gegevens moeten zo compleet mogelijk zijn. Ook gegevens die betrekking hebben op jouw gegevens, zoals de metagegevens. Dit kan bijvoorbeeld de datum en tijdstip zijn dat je een account hebt aangemaakt op onze website.

De gegevens moeten gestructureerd in een door computers leesbaar en gangbaar formaat overhandigd worden. Dit noemen ze ook wel machineleesbaar formaat. Als jij een verzoek bij ons indient dan kunnen we samen afspreken in welk formaat jij de gegevens graag overgedragen wil hebben. We kunnen informatie in bijvoorbeeld PDF, tekstbestand of Word document aanleveren.

Waarom is dit? Sommige mensen willen de informatie die bepaalde organisaties hebben inzien en deze ook gebruiken om door te geven aan andere partijen. Ook kunnen mensen vragen om informatie die wij van hen hebben over te dragen aan een andere organisatie.

Recht van bezwaar

Je hebt het recht om bezwaar in te dienen tegen het gebruik van jouw gegevens. Met andere woorden ons vragen om je persoonsgegevens niet meer te gebruiken. Stel wij gebruiken je gegevens door direct marketing dan kun je ons vragen om hiermee te stoppen.

Recht op beperking van de verwerking

In bepaalde gevallen heb je het recht om ons te verzoeken jouw gegevens niet meer te verwerken. We mogen ze dan wel bewaren, maar niet meer verwerken. Als je van mening bent dat wij in een bepaald geval je persoonsgegevens niet meer mogen verwerken neem dan contact met ons op.

Klacht over gebruik persoonsgegevens

Ben je van mening dat wij iets niet goed doen bij het verwerken en/of gebruiken van je persoonsgegevens dan heb je uiteraard het recht om een klacht bij ons in te dienen. De verwerkingsperiode voor een klacht is niet langer dan 4 weken. We proberen er echter alles aan te doen, zodat je geen klachten kan hebben en mocht er toch iets voorvallen dan zullen we dit met jou proberen op te lossen. Ben je echter van mening dat je het probleem met ons niet opgelost krijgt of je bent niet tevreden met de door ons aangeboden oplossing dan kun je ten alle tijden een privacyklacht indienen bij Autoriteit Persoonsgegevens of zelfs naar de rechter stappen.